Lezajlott az első versenyünk, ahol Bahrain épített pályáján száguldozott a mezőny. Az első kanyart sikerült problémamentesen bevenni, a második kanyarben azonban két Mercedes (Hajducsek Bence és Sápi Gábor) összeakadtak és a fal felé vették az irányt. Az első kör végén Pandur Tamás és Gyetván István is egy kis hiba után falnak ütköztek. Tomi fél körrel később megelőzte. Az első három Tóth Richárd, Szabó Krisztián, Kalocsai Dávid sorrendben haladt, majd Szabó Krisztián előzését követően folytatódott a vonatozás. Ricsi és Dávid a boxba egy körrel előbb menve jelentős előnyhöz jutottak a kopott abroncsokon szenvedő Krisztiánhoz képest. Richárd átvette a vezetést és a befutó Richárd-Krisztián-Dávid sorrendben történt. Őket követte Pandur Tamás, Hajducsek Bence, Sápi Gábor, Diessner Donát, és Gyetván István. A verseny után megkérdeztük a győztest, Tóth Richárdot.

“-Elégedett vagy a versenyeddel?
– Rendkívül elégedett vagyok vele főleg azok azután hogy az időmérőn még mennyire le voltam maradva! A dolgot az is segítette hogy Krisz jobban használta a gumijait így hasznosítani tudtam az alávágást a boxban majd onnantól csak próbáltam kontrollálni az előnyömet ami végül is sikerült.
– A győzelmed után mersz messze menő következtetést levonni, és gondolkodni a bajnoki címen?
– Hosszú még a szezon és ez még csak az első futam, szóval bármi megtörténhet! Most arra koncentrálok hogy a következő versenyről is ilyen jó eredménnyel távozzak!
– Kit érzel hosszú távon nagy riválisnak?
– Krisz és Dávid is nagyon jók, de mint mondtam ez még csak az első futam volt, tehát még nincs tiszta kép az erő sorrendről. Majd pár futam múlva kiderül ki kinek a riválisa lesz.”
Az egyik talán legboldogabb versenyző a paddockban mégis a dobogóról éppen, hogy lecsúszó Pandur Tamás volt. Megkérdeztük mi ennek az oka.

“Az igazság az, hogy a dobogó volt a nagy célom, bár tény ez most nem sikerült. Az autó stabil volt, és megígértem valakinek, hogy jó eredménnyel zárok. Úgy érzem büszke lehet rám.” – fogalmazott a főszervező és versenyző.

A következő héten Surfers Paradise utcáin fognak a versenyzők megmérkőzni.

Képgalériánk: https://www.facebook.com/pg/hyperracingleague/photos/?tab=album&album_id=178124139518314